Thursday, June 26, 2008

XPDC di PIRAMID

Bagi siswa di Perlembahan Nil, Mesir ini mempunyai perancangan masing-masing bagi mengisi masa terluang itu setelah mengerah otak untuk peperiksaan yang telah berlangsung. Ada yang terus bermunajat di masjid-masjid sambil mengikuti kelas pengajian, ada pula yang hanya memanjakan diri diri di rumah saja memandangkan demam EURO 2008 belum berakhir dan ada juga tak lepas peluang mengikuti program-program yang dianjurkan oleh persatuan antaranya ekspidisi ke Matruh dan Siwa, hari keluarga dan daurah kitab.

Bagi penulis sendiri, memilih untuk menyertai program ekspidisi ke piramid anjuran Badan Kebajikan Pelajar Johor Mesir memandangkan tidak pernah turut serta ekspidisi melalui persatuan ini dan tidak bertindih dengan mana-mana program pada 22 Jun 2008 baru-baru ini.

Penulis menemui pengalaman baru dalam menyertainya apabila 75% penyertanya terdiri dari pelajar baru sesi ini. Ada yang penulis kenal sejak sekolah lagi dan ada yang baru kenal. Dari sini juga dapat kenalan baru.

Penulis ingin berkongsi saat-saat manis dengan pengunjung setia blog ini.


Sebahagian peserta ekspidisi ini. Bergambar sudah menjadi kemestian bagi kami.hehehe.


Bersama KAM yang boleh dilayan kepala dia..best!


Bersama azim & ulum...


mereka yang sertainya.


Bergaya itu satu kemestian walau di manapun.


pemandangan dari panorama piramid...


Pengalaman pertama kali menaiki unta..


Bersama abang mudeyz yang ceria selalu dan rakan-rakannya.khas buat tatapan pengunjung setia blog ini...terima kasih kerana sudi membaca dan menilai blog ini..

No comments: